Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | juni 14, 2011

RS Mark på vårdprotest i Ronneby

Den 12 juni var uppropet som kräver ett stopp för nedskärningar inom vården i Ronneby och höll en manifestation som samlade drygt 200 personer. Representantrer från Rättvisepartiet Socialisterna Mark fanns med och gav sitt stöd till initiativet.

En undersköterska i Ronneby, Britt-Marie, har samlat in 4000 namn mot vårdnedskärningarna och dessa ska under veckan lämnas till de beslutsfattande politikerna. Arvin Yarollahi, initiativtagare till uppropet, har haft kontakt med Britt-Marie. Vården i Blekinge är lika hotad som vården i Västra Götaland, eller för den delen hela Sverige, och därför beslutade man att kalla till en manifestation i Ronneby, likt den på Götaplatsen i Göteborg för några veckor sedan.

Torbjörn Hammar, vars fru vårdats för cancer, talade på manifestationen, och upprepade samma utmaning som han gjorde i Göteborg och Ludvika , en utmaning som fortfarande står obesvarad:

– Socialstyrelsens generaldirektör, jag utmanar tillsynschefen för Socialstyrelsen Per-Anders Hugesson och socialminister Göran Hägglund ihop med hur många jurister och läkare de vill ha på sin sida och konferera med för att ge mig svar. Och detta ska ske inför svenska folket genom media så att alla ser vad svaren är. Efter de svaren är avlossade kommer det att vara tusental på våra torg, och jag kommer aldrig någonsin att ge mig.

Erkki Kuningas, Rättvisepartiet Socialisterna Mark, deltog på manifestationen och kommenterar:

– Idag är vi 9 miljoner i Sverige. Politikerna vill att vi ska vara som isolerade öar, och lämna besluten till dem, till de borgerliga inom Alliansen. Men nu höjer folk sina röster. Som Ellen Hodgson Brown skriver i Bankerna och skuldnätet så kommer en regering som försöker skydda sina resurser eller sina banker genom nationalisering att stämplas som kommunistisk eller socialistisk. Detsamma gäller de i befolkningen som gör motstånd – vi riskerar att stämplas som terrorister och upprorsmakare – men ju fler vi blir som gör motstånd mot politikernas attacker desto svårare blir det att attackera oss.

Rättvisepartiet Socialisterna ansluter sig till kravet på förbud om nedskärningar inom vården. Över hela landet attackerar politiker, från höger till vänster, vård och omsorg och de som drabbas är personal, patienter och anhöriga. RS stöder ett rikstäckande upprop som manar till samordnade protester mot högerpolitiken.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: