Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | mars 31, 2011

För ett enat 1 maj i Kinna

DEMONSTRERA 1 MAJ 11.00

MOR KERSTINS TORG I KINNA

Brev till arbetarrörelsen i Kinna – För ett enat 1 maj

2011 markerar en ny period för arbetare och ungdomar i hela världen. Den ekonomiska krisen är, oavsett vad borgerliga proffstyckare säger,  långt ifrån över och för fattiga och arbetare har den bara börjat. Nu har vi ytterligare fyra år med högerregering och attackerna på arbetare haglar. Sverige är inte annorlunda än övriga Europa i den bemärkelsen att högerpartierna försöker rädda sina ekonomier genom att lägga bördan på arbetarklassen.

Det behövs kamp mot massavskedanden, nedskärningar, höjd pensionsålder, försämrad a-kassa, försämrade arbetsvillkor och levnadstandard. På 1maj önskar Rättvisepartiet Socialisterna att vi kan stå enade i kampen mot mot högerns attacker mot arbetare och fattiga.

Men medan vi i Sverige ser ett fortsatt lugn sker massiv kamp ute i Europa. Strejker och generalstrejker stå åter på dagordningen. 2010 avslutades med massdemonstrationer i en rad europeiska länder och 2011 inleds med revolutionerna i Nordafrika och Mellanöstern. Världens arbetare och fattiga ser med inspiration på vad som sker. Diktatorer faller en efter en och de som är kvar är medvetna om att det är på lånad tid.

Årets 1 maj-demonstrationer kommer runt om i världen att kunna bli de största på många år. 1 maj, arbetarrörelsens historiska högtidsdag borde även i Marks kommun demonstrera arbetarklassens enighet. Med det som utgångspunkt skulle Rättvisepartiet Socialisterna i Mark vilja se ett gemensamt 1 maj-firande.  Vi skulle vilja se ett samarbete mellan samtliga arbetarpartier och fackliga organisationer. 1 maj är vårt tillfälle att visa att kampen mot högerpolitiken sker här och nu.

RS Mark

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: