Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | oktober 25, 2010

Rädda vården – kamp för Skene lasarett

Sara Ehrnlund Boss är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna i Mark och är en av de som tagit initiativ till Lasarettsgruppen, en kampanj som kämpar för att akutmottagningen på Skene Lasarett ska återöppnas och stoppa en privatisering.


– När vi stått med protestlistor mot nedskärningar inom vården märkte vi av vilket oerhört tryck det är i denna fråga och att folk vill engagera sig för att förändra, inleder Sara.

– Politikerna och cheferna har under lång tid gjort flera smygnedläggningar. Personalen går på knäna, patienter får inte vård och stressen ökat för alla, för många känns det som om det bara är dessa politiker som vet vad planen är, säger Sara.

– Tre saker som redan nu är negativa med nedläggningen är att fem läkare har slutat, i protest då situationen är ohållbar, vilket inneburit att arbetslag som fungerat bra splittrats. På grund av nedskärningarna får nu de sjukaste patienterna åka fram och tillbaka mellan Skene lasarett och Borås lasarett och vårdpersonalen i Borås som redan gick på knäna innan akuten lades ned i Skene fått ännu mer att göra, säger Sara.

– Det behövs en rörelse för att rädda vården, därför har vi startat den här kampanjen som vi driver. En del av kampanjen är att samla in 1300 namnunderskrifter som kräver en folkomröstning om att återöppna akuten och att lasarettet inte ska privatiseras, avslutar Sara Ehrnlund Boss.

Och det kommer att kräva att vi sätter hård press på politikerna. Facket borde ge sitt stöd till dem protester som organiseras. Nu krävs hårda protester underifrån likt den demonstration med tusen personer som ägde rum förra året, då Sara var en av talarna.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: