Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | oktober 16, 2010

Arbete, skola och fritid stavas kampen mot droger

Droger har blivit ett allt större problem bland ungdomar i Mark. Droger kryper neråt i åldrarna och blir allt tyngre. Nu krävs sattsning på ungdomar – skola, fritid och arbete för att komma tillrätta med problemet.

Tidigare i veckan gjorde polisen ett tillslag i Mark och omhändertog omkring 50 personer. Bland dem fanns några så unga som 15 år gamla. Frågan som måste ställas är varför? 

Detta är allvarligt och det främsta ansvaret för situationen vilar på kommunens nedskärningspolitiker som från samtliga håll attackerat kärnversamheter, inte minst barn och ungdom. 

De flesta av polisen omhändertagna ungdomarna var under 25 år. Det är främst amfetamin, hasch och narkotikaklassade tabletter som polisen påträffade. 

– Det verkar finnas väldigt mycket narkotika i Mark för närvarande, säger Lars Birkhammar på polisens gatulangningsgrupp i Borås, till Borås Tidning.

Polisens tillslag syftade till att nå ungdomar som befinner sig i eller runt kända narkotikakretsar. 

Men för att nå dessa måste det till mer än polisiära insattser. Vad som behövs är en sattsning på skola, arbete, fritidsgårdar och en meningsfull sysselsättning för ungdomar. Sattsning och ökad tillgänglighet för idrott, fritid och utbildning. Men framförallt måste vi skapa en framtid där ungdomar känner framtidstro och tron på att de själva kan skapa en bra framtid.
Men då måste det till kamp för att bryta denna högerpolitik och sattsa på framtiden.

RS Mark  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: