Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | september 28, 2010

Kommunfullmäktigeledamot från V går med i RS

Rättvisepartiet Socialisterna startar nu upp ett arbete i en tredje kommun i Västsverige. Ett lanseringsmöte av RS i Marks kommun kommer ske inom kort. Sara Ehrnlund Boss som sitter i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet har istället valt att gå med i RS. I samma stund som Sara gick med har även fler medlemmar värvats i kommunen. Efter lanseringsmötet kommer ett kontinuerligt arbete att upprättas.Varför lämnar du vänsterpartiet?

– Jag anser att jag måste vara ärlig mot mig själv och andra och följa min politiska övertygelse. Jag har inte kunnat ställa mig bakom de nedskärningar vänsterpartiet har varit en del av. Jag har trots mitt personliga motstånd till nedskärningar fått stå till svars inför väljare för nedskärningarna och vänsterpartiets politik. Som socialist så kan jag därför inte längre vara med i v och deras högersväng utan har valt att gå med i RS.

Varför gick du med i just Rättvisepartiet Socialisterna?

– Jag anser att RS tar de initiativ som behövs för att bekämpa högerpolitiken. Både lokalt och landsomfattande. Under den pågående valkampanjen har jag blivit mer övertygad om att RS är det rätta. V har inte lyckats använda missnöjet med högerpolitiken till att organisera motstånd, men det har RS. Det behövs ett revolutionärt alternativ och det finns hos RS, avslutar Sara.

Intervju: Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: