Skrivet av: Rättvisepartiet Socialisterna i Mark | september 28, 2010

Efter valet: kamp mot rasism och högerpolitik

Att rasistiska Sverigedemokraterna (SD) kom in riksdagen fick ett snabbt svar – upp till 20 000 demonstrerade dagen efter.

Upp till 10 000 samlades på Sergels torg i Stockholm, 5 000 i Göteborg och ett par tusen i Malmö. I andra städer blir det demonstrationer idag (den 21 september) och resten av veckan.
Den 4 oktober, när de nya riksdagsledamöterna samlas för upprop blir det en ny stor demonstration i Stockholm, på Sergels torg klockan 17.

Den stora faran med fler röster för Sverigedemokraterna är att andra partier smittas – det är vad som hänt i Danmark, Frankrike och andra länder.
Demonstrationer och kamp mot rasismen kan hålla dem tillbaka och samtidigt visa för SD:s sympatisörer att motståndet är stort.
SD har redan fått extremt stort tillträde till me­dia – de är i tv varje dag! Samtidigt kommer de att få 110 miljoner kronor i statliga bidrag för att de sitter i riksdagen.

En stark rörelse mot rasismen måste byggas nu – en rörelse som också riktas mot den högerpolitik som gett rasismen utrymme.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: